Васић и Беђик девети на свету

Српски веслачи Милош Васић и Ненад Беђик освојили су девето место на Светском првенству у Пловдиву, пошто су заузели треће место у Б финалу. Тачку на наступ наших веслача у Пловдиву ставиће Марко Марјановић наступом у Б финалу скифа које ће се одржати у недељу.

Милош Васић и Ненад Беђик Светско првенство за сениоре у Пловдиву завршили су на деветом месту у конкуренцији 25 посада.

Српски двојац је с временом 6:32.70 заузео треће место у Б финалу ове дисциплине у којем су победили Чеси Хелешик и Подражил (6:29.14), а друго место освојили Британци Кук и Роситер (6:30.25). Четврто, пето и шесто место у борби за пласман од седмог до 12. места припала су Јужноафриканцима Грину и Бритејну (6:32.35), Белорусима Фурману и Валадзку (6:32.38), односно Мађарима Јухасу и Симону (6:40.38).

Наши репрезентативци су после првих 500 м били су пети, а наредне две четвртине трке су искористили за продор, прво на четврто, а потом и на треће место. У узбудљивом финишу успели су да сачувају треће место и да тако шампионат у Бугарској заврше као укупно девети.

У недељу, 16. септембра, тачку на наступ у Пловдиву ставиће и Марко Марјановић. Наш скифиста ће се од 9.38 часова борити у Б финалу, за пласман од седмог до 12. места ове дисциплине, са чамцима Мађарске, Данске, Белорусије, Пољске и Швајцарске.

Скифиста за лаке веслаче Милош Станојевић завршио је шампионат на 15. месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи