Два чамца Србије у четвртфиналу СП

Од три српска чамца која учествују на Светском првенству за сениоре у Пловдиву два су одлично стартовала и већ у првим тркама се домогли наредних рунди шампионата. Двојац Милош Васић, Ненад Беђик и скифиста Марко Марјановић су се првим, односно другим местом у својим квалификационим групама, директно пласирали у четвртфинала која су на програму 12. септембра.

Српски веслачи Милош Васић и Ненад Беђик победили су у својој квалификационој групи с временом 6:23.70, оставивши иза себе и посаду Чеха, Хелешика и Подражила, освајача медаља на сва три овогодишња светска купа.

Поред нашег чамца међу 24 најбоља отишле се и посаде Чешке (6:26.66), Италије (6:28.45) и Украјине (6:30.40), док је петопласирани Бразил (6:32.33) отишао у репесаж.

У четвртфиналу је и скифиста Марко Марјановић, који је освојио друго место у својој квалификационој четвртој групи, док ће наш трећи представник на шампионату Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче морати у репесаж, пошто је био пети у својој квалификационој групи.

Четвртфиналне трке одржаће се 12. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво