Аруновић и Микец четврти на планети

Српском миксу ваздушним пиштољем Зорана Аруновић/Дамир Микец „за длаку“ је измакла медаља првог дана 52. светског првенства у Чангвону. Успешан тандем освојио је четврто место.

Тим Србија 2 у такмичењу мешовитих парова, Бобана Момчиловић Величковић/Димитрије Гргић је заузео 27. позицију. Микс ваздушном пушком Андреа Арсовић/Милутин Стефановић се пласирао на 22, а екипа Србија 2 овим оружјем (Марија Малић/Лазар Ковачевић) на 53. место.

Мешовити парови ваздушном пушком и пиштољем су се први пут нашли у програму Светског првенства. Конкуренција је била жестока. Стартовала су 62 микса пиштољем и 70 пушком.

Микец и Аруновићева, који су на Светском купу у Чангвону у априлу освојили бронзу, су се у финале, у које улази пет најбољих, пласирали са трећег места „убивши" 772 круга.

"Зорана Аруновић је одлично гађала у квалификацијама и „повукла" наш пар у финале. Изненађујуће је да су се међу пет најбољих нашле четири екипе из Европе - Русија, Србија, Украјина и Шпанија и само Кина из Азије. Квалификације нису прошли „виђени" финалисти Јужна Кореја, затим светски рекордери основног дела Индијци, Немци... У финале се улазило за изузетно захтевним 771 кругом, што је највише од кад је ова дисциплина добила статус олимпијске. Сви су се врло озбиљно припремали за првенство", оцењује Горан Микец, тренер задужен за миксеве пиштољем у стручном штабу Србије.

Наш микс је у финалу кренуо нешто слабије, истиче Горан Микец. Међутим, након друге серије избио је на треће место. Али у тренутку када испада четвртопласирани тим, Аруновићева и Микец су заостајали само минимални један десети део круга за Украјинцама, који су тада и на крају били на трећој, бронзаној позицији.

"У сваком случају, закључак је да је српском тиму недостајало мало среће да освоје медаљу. Нажалост, само један лош погодак их је удаљио од одличја", додао је Горан Микец.

Победила је Русија 1 са 488,1 кругом, чиме је са 0,4 круга надмашила досадашњи светски рекорд финала , који је на Светском купу у Чангвону у априлу поставила Кина. Руски састав Бацарашкина/Черноусов је данас далеко иза себе оставио Кину 2, а трећа је била Украјина 2. Првопласирани и другопласирани тим су изборили олимпијске квоте за ОИ у Токију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво