Припреме за ЕП у каратеу недостижне малој Анђели

Анђела Милојевић има осам година. Живи у Варварину а тренира карате у суседном Ћићевцу – и у томе је једна од најуспешнијих, али и једина која није добила новац за припреме за одлазак на европско такмичење.

Анђела Милојевић има мало тежи живот од већине вршњака. Живи у селу Доњи Катун у социјално угроженој породици. Ипак, има свој сан. И када нема где да тренира, она нађе начин, зато је и зид препун одличја. Издваја до сада највећи успех – квалификовала се за такмичење у Чешкој.

Чешка је нешто даље, али Крушевац је ближе. Тамо су биле припреме за европски шампионат. Анђела није ишла, иако је млади репрезентативац Србије.

"Није имала средстава да оде на припреме, а Ћићевац и Варварин се међусобно препиру", објашњава њена мајка Татјана Милојевић.

У Ћићевцу кажу да не дају новац за децу која живе у другим општинама, а у Варварину да не дају новац онима који не тренирају у њиховој општини. Иако једина није отишла на припреме, једина је постигла успех на европском шампионату.

Тренер каже да је Анђела једна од најталентованијих младих каратисткиња. Штета је, додаје, што само она на припреме није ишла.

"Општина Варварин је помогла једном са 10.000 динара, али смо сваки наредни пут наишли на одбијање", рекао је тренер Лазар Радисављевић.

У општини Варварин наводе да није проблем то што девојчица не тренира у њиховој општини, већ то што је захтев за помоћ поднео карате клуб, а не Анђелини родитељи.

На питање да ли се у образложењу наводи да родитељи лично треба да поднесу захтев, председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић одговара да мисли да није.

"Ја овде имам закључак општинског већа који им је дат и то је оно што је преписано из закона", рекао је Станојевић.

У овом случају све је по закону, али само мали напор општинског службеника, да у закључку напише да породица мора да поднесе захтев или да их о томе обавести телефоном, значио би за ову девојчицу много.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара