Београд дочекао златне ватерполисте Србије

Дочеком испред Старог двора у Београду неколико хиљада навијача поздравило је златне ватерполисте Србије, који су на Европском првенству у Барселони одбранили титулу. Хвала вам свима што сте дошли и обећавам да ћемо дати све од себе да се видимо још који пут, рекао је капитен Филиповић том приликом.

20.48 - Официјелни део дочека је завршен, присутни (њих неколико хиљада) се полако разилазе. Сажетак погледајте у видеу испод. 

20.38 - Готово сви ватерполисти су на балкон изашли са својим наследницима, и заједно са њима славили и певали са присутнима. Скандирало се "Србија, Србија..." и "Шампиони". 

20.27 - "Пре свега желим да се захвалим свим момцима и стручном штабу који су заслужни за овај тријумф. Хвала вам свима што сте дошли вечерас, и обећавам да ћемо дати све од себе да се видимо још који пут", рекао је Филиповић, капитен државног тима. 

20.25 - Химну "Боже правде" пева Дарија Брачевић... 

20.24 - Након селектора на балкону су редом изашли сви репрезентативци, закључно са МВП првенства Филипом Филиповићем. 

20.20 - Селектор Дејан Савић је после овација публике рекао: "Хвала вам свима, дивни сте!" и поклонио се. 

20.18 - Шампиони из Барселоне излазе на балкон, један по један...

20.05 - Ватерполисти су стигли у Стари двор, тренутно су на пријему код градоначелника и ускоро ће изаћи на балкон...

19.30 - Иако је било планирано, Олга Даниловић неће бити на балкону са ватерполистима јер, како каже, "за њу има времена" и да је "успех ватерполиста далеко већи од њеног". 

19.00 - Градоначелник Београда Зоран Радојичић, примио је у Старом двору младу тенисерку Олгу Даниловић.

"Данас је прави шампионски дан у Старом двору, јер под истим кровом имамо трофеј Олге Даниловић и пехар наших златних ватерполиста. Не сумњам да ће нас и Олга размазити и навићи на успехе, баш као и ватерполисти. честитам ти на првом WТА трофеју и хвала ти што представљаш нашу земљу на и ван терена. Заиста си понос нације", истакао је Радојичић.

"Делфини" су у суботу одбранили титулу првака Европе победом над Шпанијом након бољег извођења петераца (7:7, 5:3).

То је изабраницима Дејана Савића четврта узастопна титула шампиона Старог континента. Уз то они су и актуелни олимпијски прваци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво