Завршене Игре младих, најбољи иду на велико финале у Сплит

После 5 дана и 1700 учесника на Спортским играма младих, изабрни су најбиљи који ће представљати нашу земљу на великом финалу у Сплиту, од 20. августа. Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи, а наша кућа је медијски покровитељ.

Уручење медаља пратио је летњи пљусак, кажу, за срећу. А овако су се победи радовале девојчице са Златибора које ће у Сплиту представљати Србију у одбојци. Са њима пут Сплита одлазе и фудбалери, одбојкаши, рукометаши, атлетичари, тенисери....

Ово нису професионални спортисти, мада, можда ће неки од њих кренути тим путем. Победи се радују, али им она није приоритет.

"Ми смо поносни што смо успели да усадимо да је битно ко је какав друг и пријатељ, да негују и шире другарство пријатељство и толеранцију. Овде победа као спортска победа на терену није проритет. Сви наши мали симовци знају да су они сви шампиони самим учесцем у нашим играма а они који су на теренима имали само мало више спортске среце они су остварили то право да представљају Србију на великом регионалном међународном финалу", каже Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије

Спортске игре младих у протекла три месеца окупиле су више од 80 хиљада малишана од Врања до Суботице и највећа су манифестација за децу и омладину на овим просторима. Њен основни циљ је промоција здравог живота и пријатељства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво