Нишлијка трећа на свету у спортском пењању

Захваљујући сјајним резултатима које је постигла на пет последњих светских купова, Нишлијка Сташа Гејо заузима изванредно треће место на свету на генералној ранг листи у спортском пењању.

Једна од најбољих такмичарки у спортском пењању суверено држи своју позицију у самом планетарном врху. Испред ње су само две одличне Јапанке, док јој у леђа гледају првакиње из Канаде, Кине, Русије, Кореје, Белгије...

Иако међу најмлађима, Сташа из месеца у месец показује изузетан квалитет, и тако на најбољи начин гради свој пут ка успеху на Олимпијским играма у Токију.

"Реч је о листи за све три дисциплине у слободном пењању на светским куповима, а рачуна се само међу такмичаркама које су учествовале барем на два светска купа у свакој од дисциплина", каже Сташа.

"Још није крај сезоне, овај резултат је промењив, али свакако није нимало лако наћи се у врху", додаје Сташа.

Истиче да је задовољна што се српска тробојка вијори тако високо у њеном спорту.

"Част ми је да промовишем своју земљу где год да се појавим, и покажем да смо талентовани као нација, не само за спортове са лоптом, већ и за пењање", рекла је Сташа.

Српкиња је имала прилику да на три тежинска (Виларс, Шамони и Бријансон) и два брзинска светска купа (Виларс и Шамони) одмери снаге са најбољим такмичаркама у појединачним дисциплинама, а следе нови изазови.

Како наводи, већ скоро месец дана сам на турнеји по Европи, а следећег викенда је последње такмичење у овом низу, у месту Арцо у Италији.

"Поред учешћа на Светском купу у тежинском и брзинском пењању, позвана сам и на 'Булдер Рок Мастерс', на коме сам освајала медаље претходне две године, па се искрено надам да ћу успех поновити и ове године", рекла је Сташа Гејо.

Млада Нишлијка активно се припрема за последње коло у дисциплини болдеринг које се одржава у Минхену 17. и 18. августа, а након тога одлази на Светско првенство у Инсбрук, где ће се такмичити у све три дисциплине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи