Преминуо Драгутин Шурбек, великан југословенског стоног тениса

У ноћи између суботе и недеље у 72. години је преминуо Драгутин Шурбек, великан југословенског и хрватског стоног тениса. Стонотенисер који је обележио три деценије европског и светског стоног тениса. Био је европски и светски првак у појединачној и конкуренцији парова.

Шурбек је освајач 36 медаља на светским и европским првенствима, стонотенисер који се уздигао својим играчким квалитетима, резултатима, појавом и личношћу. Он је и обогатио ову игру.

Освојио је 36 медаља на светским и европским првенствима. Тачније, 14 медаља на светским првенствима – две златне, две сребрне и 10 бронзаних. Двадесет две медаље је освојио на европским првенствима - пет златних, пет сребрних и 12 бронзаних.

Имао је 518 наступа за репрезентацију и по томе је неслужбени светски рекордер – 503 за Југославију и 15 за Хрватску.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво