Трке млађих категорија на Калемегдану 8. и 14. јула

У склопу наставка одличне сарадње између Србије и Турске, у сарадњи са Турским културним центром и Амбасадом Турске у Београду, Бициклистички савез Србије ће 14. јула на Калемгдану организовати трку српско-турског пријатељства за млађе категорије.

У викенду пред нама, млади возачи из Србије и читаве Европе, возиће традиционалну трку кадета која ће трајати два дана. Кадети ће најпре у суботу наступити на стази Навак, док ће се у недељу возити традиционална трка око Калемегдана.

Бициклистичка сезона у нашој земљи је у пуном јеку. Завршена је 58. трка Кроз Србију, добили смо и државне шампионе, а сјајан успех постигнут је и на Медитеранским играма у Тарагони.

После одличних резултата у сениорској конкуренцији, Бициклистички Савез Србије окреће се континуираном раду са младим такмичарима.

Управо из тог подмлатка Србија је добила младог Вељка Стојнића, који је заузео одлично шесто место на хронометарској вожњи у Тарагони на Медитеранским играма.

Две недеље раније Стојнић је потврдио класу и на државном првенству у Шиду на хронометру где је освојио титулу, док је Краљеву, на стази Берановац вожен шампионат Србије на друму. Код мушкараца, шампионску титулу на друму освојио је Душан Рајовић, док је у женској конкуренцији доминантна била наша најбоља такмичарка Јелена Ерић.

број коментара 0 пошаљи коментар