Почеле 55. МОСИ у Прибоју

Прибој је до недеље велики центар спорта и младости.У том граду одржавају се 55.МОСИ, међуопштинске спортске игре, једна од највећих аматерских спортских манифестација на Балкану.

Прибојским стадионом продефиловало је 29 екипа из исто толико општина и градова Србије, Републике Српске, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Различита места, интересовања и спортско искуство али сличне жеље и очекивања спортиста.

"Битно је да стекнем нове другаре и дружење, мада све то можемо да оставимо по страни јер ми смо првенствено дошли овде да освојимо медаљу. Дружење између играча из свих градова, међусобно дружење, тако да пре свега добра манифестација за младе спортисте а уједно и такмичење на спортском нивоу", рекао је један од такмичара.

"МОСИ је једно велико искуство за нас спортисте, с обзиром да тренирам атлетику не очекујем пуно јер је баш јака конкуренција,да се проведем лепо", додао је други учесник манифестације.

У реконструкцију спортских објеката домаћини из Прибоја уложили су 200 милиона динара,а за најбоље припремили готово хиљаду медаља. 2100 спортиста одмериће снаге на различитим теренима.

Што се тиче самих МОСИ, ту имамо 15 такмичења,15 различитих дисциплина,све мушке дисциплине су заступљене, с тим што је у женској конкуренцији заступљено 11 дисциплина", рекао је председник Спортског савеза Прибоја Филип Комарица.

Да су у питању спортске игре младих без уплива политике потврдило је и то што је почетак такмичења означио кошаркаш Марко Гудурић, над Прибојем полетели балони а осим такмичења свако вече биће и концерти.

број коментара 0 пошаљи коментар