Злато за Арсовићеву и Стефановића на Медитеранским играма

Стрелци ваздушном пушком Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освојили су златне медаље другог дана такмичења на Медитеранским играма у Тарагони.

Успехом у Тарагони, Арсовићева се вратила на „медитерански трон". Злато ваздушном пушком је први пут на Медитерански играма освојила 2009. у Пескари. У Мерсину 2013. је била седма (бронзу је освојила у троставу, који сада није на програму).

Андреа Арсовић је после 16. (од 24) дијаболе врло изједначене борбе у финалу избила на челну позицију. У озбиљној конкуренцији се још није назирао расплет у борби за злато, за које су тада реалне шансе имале четири такмичарке.

Арсовићева је до краја била најсигурнија, није испустила улогу лидера и на крају тријумфовала са минимална 0.1 круга предности испред Италијанке Мартине Зивијани. Трећа је била Словенка Жива Дворшак, а на четвртом месту, без медаље, остала је једна од најбољих спортисткиња Хрватске Сњежана Пејчић.

Већим делом мушког финала водио је Шпанац Хорге Дијаз Гарсија, али како се такмичење ближило завршници, све ређе је погађао „јаке" центре, што је најбоље искористио Стефановић.

Наш стрелац је последњом, 24. дијаболом „убио" врло добрих 10.5, престигао Шпанца надмашивши га за 0.3 круга.

Лазара Ковачевића је пола круга делило од медаље, јер толико је заостајао за трећепласираним Италијаном Симоном Веиталером после 20. серије, када испада четвртопласирани.

Данас су у финалу гађали и Лазар Ковачевић, који је заузео четврто место и Милица Бабић која се пласирала на пету позицију.

Бабићева је најбоље почела финале, била водећа после првих пет дијабола, али није издржала до краја и заузела пету позицију

У Тарагони су Србију представљали и Бобана Величковић ( четврто место пиштољ) и Димитрије Гргић ( шесто место пиштољ).

У суботу, првог дана надметања Дамир Микец је победио, а Зорана Аруновић освојила сребро ваздушним пиштољем. Само у женској конкуренцији ваздушним пиштољем злато није припало нашем стрелцу, освојила га је Ана Коракаки (Грчка).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи