Томићевић и Зорић шампиони Европе уз светски рекорд

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе у двоседу на 1.000 метара на првенству у Београду, остваривши нови светски рекорд. Чак шест посада наше репрезентације је успело да се квалификује за финалне трке на Европском првенству. Председник Вучић, премијерка Брнабић и министар Удовичић честитал кајакашима. Томићевић: Шта више да пожелим?

Светски прваци и олимпијски вицешампиони додали су сада европско злато на Ади Циганлији и то пошто су претходно имали континентално сребро и две бронзе.

Српски двојац завршио је трку у времену од 3:04.940 минута поставивши нови светски рекорд у овој дисциплини.

Сребро је припало Немцима Максу Хофу и Маркусу Гросу, а бронза шпанској посади Франсиско Кубелос - Ињиго Пења.

Кајакаши Србије су првог такмичарског дана на Европском првенству у кајаку и кануу на мирним водама на Савском језеру изборили учешћеу чак шест полуфиналних трка, тако да се може очекивати још неколико значајних одличја.

Честитке председника Вучића, премијерке Брнабић и министра Удовичића

Председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и Министар омладине и спорта Вања Удовичић посебним порукама честитали су нашим кајакашима освајање медаље.

"Честитам српским кајакашима Марку Томићевићу и Меленку Зорићу освајање злата у трци двоседа на 1000 метара на Европском првенству у београду!", написао је председник Александар Вучић на свом Твитер налогу.

"Још један велики успех наших кајакаша! Браво за Марка Томићевића и Миленка Зорића! Честитам вам освајање златне медаље и желим још много нових спортских успеха", поручила је премијерка Ана Брнабић. 

"Кајак још једном блиста у пуном сјају! Наши сјајни момци, наш двојац Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе и тиме још једном потврдили да су увек најбољих међу најбољима! Честитам Марку и Миленку, њиховом стручном штабу и Кајакашком савезу Србије на овом успеху ", наводи се у честитки министра Вања Удовичића.

Томићевић: Шта више да пожелим?

Репрезентативац Србије у кајаку Марко Томићевић, који је заједно са Миленком Зорићем освојио златну медаљу на Европском првенству у Београд, изјавио је да су испунили велику жељу и примарни циљ ове сезоне.

"Немам шта више да пожелим. Хтели смо злато и да се покажемо пред нашим људима. Пресрећан сам.. Имали смо подршку породица и навијача, то нам је дало снагу", рекао је Томићевић за РТС.

Он је додао да је српски тандем имао слаб старт трке, али да га то није пољуљало на путу до злата.

"Држали смо наш ритам и били одлични до краја. Овом трком испунили смо главни циљ ове године".

Томићевића и Зорића у августу у Португалији очекује напад на одбрану светског злата.

"Сада је изазов да одбранимо светску титулу, а после тријумфа у Београду идемо растерећени. Битно нам је Светско првенство, али је такмичење у Београду било важније", закјучио је Томићевић, са Зорићем члан посаде који има и олимпијско сребро из Рија.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара