Срби у шест финала на Европском првенству

Кајакаши Србије су првог такмичарског дана на Европском првенству у кајаку и кануу на мирним водама на Савском језеру изборили учешће у чак шест полуфиналних трка. Од девет посада које су веслале у петак, чак шест је обезбедило место у А финалима и донеле нашем тиму исто толико шанси за освајање одличја.

Трке за медаље обезбедили су: Марко Томићевић и Миленко Зорић у двоседу на 1.000 метара, Марија Достанић и Кристина Бедеч у двоседу на 1.000 метара, Милица Старовић у једноседу на 200 метара, женски четверац на 500, мушки четверац на 1.000 и Симо Болтић и Страхиња Стефановић у двоседу на 500.

Актуелни светски шампиони и европски вицешампиони Марко Томићевић и Миленко Зорић су као други у квалификационој групи изборили директно финале временом 3:18.468.

Милица Старовић је без грешке извеслала квалификације једноседа на 500 метара. Дуже од половине трке наша такмичарка је била изједначена са Словенком Ањом Остерман. Узбуђење је ипак изостало. Старовићева је сјајним финишом решила све дилеме. Трку је завршила резултатом 1:55.591.

Недавно стастављена посада Марија Достанић и Кристина Бедеч је питање финала такође решила кроз квалификације временом 3:50.420.

Четврто финале Србији је донео женски четверац: Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч, Марија Достанић. Иако су све наше даме у петак имале по још јенду дисциплину, смогле су снаге да у узбудљивом полуфиналу изборе пласман у трку за одличја. Српкиње су биле треће у полуфиналној групи резултатом 1:39.357.

Полуфинале је успешно пребродио и мушки четверац на 1.000 метара: Никола Расулић, Анђело Џомбета, Драган Ханчовски, Михаило Суботић. Кроз циљ су прошли у времену 3:08.991.

Тачку на успешан дан ставио је двосед Болтић и Стефановић другим местом и резултатом 1:34.768 у полуфиналној групи двоседа на 500 метара.

Мушки четверац на 500 метара у саставу Владимир Торубаров, Дејан Пајић, Ервин Холперт, Стефан Векић је у квалификацијама био седми, у полуфиналу осми у групи.

Николина и Оливера Молдован нису успеле да се пласирају у финале дисциплине К-2 500. Заузеле су осмо место у полуфиналној групи са временом 1:54.843.

Бојан Зделар био је четврти у полуфиналу К-1 500, троје је ишло у А финале, а његов резултат је био 1:45.871.

Мушки четверац на 500 у саставу Владимир Торубаров, Дејан Пајић, Ервин Холперт, Стефан Векић није успео да се пласира у финале, заузели су осмо место у полуфиналној групи са временом 1:26.855.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво