Почиње трка "Кроз Србију"

У четвртак почиње 58. међународна бициклистичка трка "Кроз Србију". Градови домаћини етапа биће Мионица, Пожаревац и Београд, а наша земља спремно дочекује 150 бициклиста из 24 земље света, који ће возити укупно три етапе, током којих ће прећи готово 500 километара.

Званично представљање екипа је у четвртак у Мионици, где ће се 8. јуна возити и прва, кружна етапа, дуга 159 километара. Караван ће у прва два дана трке бити смештен у прелепој бањи Врујци.

Друга етапа возиће се у суботу од Мионице до Пожаревца, који ће шести пут заредом бити домаћин етапе на нашој најпознатијој трци, а биће дуга 157 километара.

Последњег дана бициклисти ће прећи 113 километара од Виминацијума до Авале, где ће бити и циљ овогодишњег надметања.

На трци ће наступити чак 13 националних шампиона. 

На званичној конференцији Бициклистичког савеза Србије, великом броју новинара обратили су се председник нашег савеза Бранко Бановић, председник Општине Мионица Бобан Јанковић, Ана Миљанић - чланица градског већа Пожаревца за спорт, спортски директор трке Кроз Србију Саша Гајичић и Александра Недељковић, представница Опела.

Пожелели су такмичарима много среће на друмовима наше земље, на којима је псоледњу победу Србији на нашој најпрестижнијој трци донео садашњи селектор наше Иван Стевић 2013. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво