Вепрови "прегазили" Стршљене за прво место

У дербију до овог кола једина два непоражен тима Спортклуб Прве лиге Србије, крагујевачки "Дивљи вепрови" убедљиво су савладали Јагодина "Блек Хорнетсе", резултатом 67:27.

Бројне повреде условиле су доста промена у одбрани Крагујевчана, што су Јагодинци успели да искористе у првом полувремену, током чијег већег дела су били у благом вођству, пре свега захваљујући тандему Остин Стабс - Богдан Павловић.

Поменути двојац постигао је прва три тачдауна за свој тим и одржавао госте у вођству, али је на другој страни расположен био и Далтон Оливер, који се са четири паса за тачдаун - два ка Страхињи Степовићу и по једном ка Стефану Ђурићу и Филипу Недељковићу, постарао за једино вођство Вепрова у првом полувремену (25:20).

Ипак, Стабс је у финишу полувремена са енд зоном спојио сународника Ентонија Ретлифа, па су Јагодинци на одмор отишли са два поена предности - 27:25.

Међутим, испоставило се да је то било све што су успели да ураде у овој утакмици. Одбрана Крагујевчана се у потпуности консолидовала и не само да више није допуштала поене, већ је гостима дозволила само пар првих дауна до краја утакмице. Напад је успео да материјализује добру игру дефанзиваца и повољне стартне позиције, па је фуриозном игром у трећој деоници отклонио све дилеме око победника, постигавши чак четири тачдауна.

У последњој четвртини на снази је био "мерси рул", па је време текло брже , али су се домаћи и поред тога још два пута домогли енд зоне, за више него убедљиву победу од 40 поена разлике.

Фантастични Оливер је бацио још четири паса за тачдаун, за укупно чак осам на свом конту. Ђурић је са још два хватања меч завршио са три тачдауна, док је Степовић трећи улазак у енд зону постигао враћањем панта. По једно тачдаун хватање имали су и Џошуа Кезада и Милорад Живковић, а шлаг на торту на крају је додао дебитант Рафаел да Круз, враћањем интерсепције.

Крагујевчани су сада усамљени на лидерској позицији, са свих пет победа, док ће се Јагодинци за бољу стартну позицију борити у преостале две утакмице, са београдским "Вуковима" и Инђија "Индијансима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара