Одржан Параолимпијски спортски дан

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је данас у ОШ "Бановић Страхиња" на Чукарици да је веома важно што се већ седам година одржава манифестација Параолимпијски спортски дан која промовише спорт и дружење ученика са параолимпијцима Србије.

Он је на отварању ове спортске и хуманитарне манифестације подсетио на успехе параолимпијаца који су Србији донели доста медаља и изразио очекивање да ће то чинити и даље.

"Влада Србије озбиљно ради свој посао. Држава Србија напредује у сваком погледу, где год се појавимо и у спорту и сада у образовању, смо запажени", казао је он и додао да је Србија идуће седмице домаћин великог министарског састанка који се одржава у Паризу. Шарчевић је навео да је један од његових циљева да се врати сјај високом образовању Србије и да се повећа број страних студената у Србији.

Директорка ОШ "Бановић Страхиња" Татјана Васовић Новосел рекла је да чланови Параолимпијског тима Србије нижући успехе најбоље представљају своју земљу, као и да су показали да се свет мења великом упорношћу и жељом.

"Доказали су, најпре себи и свима нама да се трудом и радом може постићи баш све...Ми верујемо у речи великог Нелсона Менделе да је образовање најмоћније оружје које можемо употребити да мењамо свет", рекла је она и пожелела свима добродошлицу у ОШ "Бановић Страхиња" која данас слави дан школе.

Овогодишњи Параолимпијски дан одржава се под паролом "Само заједно можемо све".

У Србији се Параолимпијски спортски дан одржава од 2011. године.

Данашњој манифестацији присуствовали су и министар за заштиту животне средине Горан Триван и чланови Параолимпијског комитета Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво