Вучић примио спортисте освајаче медаља

Председник Србије Александар Вучић примио је српске репрезентативце у каратеу, таеквонду и парастрељаштву, освајаче европских и светских медаља и захвалио им се на успесима. Том приликом председник Вучић је рекао да Србија мора да побеђује свуда и на сваком плану свакога.

На пријему у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу, код председника Вучића били су бронзана са Европског првенства у Казању таеквондисткиња Тијана Богдановић, сребрни каратиста Стефан Јоксић и бронзани мушки тим са ЕП из Новог Сада, као и мушка екипа у парастрељаштву са Драганом Ристићем на челу са два светска сребра из Јужне Кореје, уз присуство министра омладине и спорта Вање Удовичића.

Председник Србије Александар Вучић рекао је обраћајући се спортистима да Србија мора да побеђује свуда и на сваком плану свакога. Он је захвалио пре свега Драгану Ристићу, Стефану Јоксићу, Тијани Богдановић на медаљама које су донели Србији, изразивши уверење да ће их бити још више у будућности.

"Очекујемо много од Олимпијских и Параолимпијских игара у Токију. Очекујем више медаља за Србију него у Рију. Очекујемо повећање од 50 одсто", нагласио је Вучић подсетивши да је то исто говорио и пред Рио, када су му се многи смејали, а онда је, иако су неки од којих су се очекивале медаље заказали, Србија освојила планираних осам медаља.

Подсетио је да држава све око награда исплаћује на време, без кашњења.

"Новца има, све је у реду у буџету. Можемо себи да приуштимо и урадимо све што треба за спортисте и савезе", поручио је Вучић.

Такође је рекао да се сала за борилачке спортове гради у Кошутњаку, и упитао да ли држава може још да помогне, да ли постоје посебне припреме које може да плати.

"Мислим да можемо себи то у овом тренутку да приуштимо", поновио је Вучић.

Најавио је улагање у спортску инфраструктуру и рекао да би волео да се граде спортске сале, потребне за припреме спортиста, и ван Београда, у централној Србији, Војводини.

"Важно је да имамо сале за припреме у централној Србији и Војводини и увек ћемо дати приоритет тим деловима земље, не само Београду", казао је.

У разговору са спортистима, Вучић је Тијани Богдановић рекао да убудуће са већом разликом победи противницу како га не би "секирала", а за каратисту Стефана Јоксића је казао да је обећао да ће донети медаљу из Токија. Вучић је од Стефана добио на поклон златни појас.

Рекао је и да је гледао карате и да је видео да су каратисти невероватно брзи, а на опаску каратиста да су Азербејџанци водећа сила у том спорту, Вучић је навео да у недељу путује у ту земљу и упитао да ли је та држава тако јака у том спорту зато што улаже много.

Председник Вучић поручио је првом човеку Карате савеза Србије Славољубу Пиперу да ће држава дати средства за изградњу тренажног центра за каратисте у Чачку.

Пипер је оценио да ће за такав подухват бити потребно око 400.000 евра, а Вучић дао предлог да Град Чачак финансира 100.000, а држава 300.000 евра, али и да у том кампу буду услову да тренирају и остали спортисти.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво