Вучић са џудистима и рвачима: Много нам значи свака медаља

Председник Србије Александар Вучић примио је данас српске џудисте и рваче и честитао им на успесима на Европском првенству у Тел Авиву, односно руском Каспијску.

Код Вучића на пријему у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу били су вицешампиони Европе Немања Мајдов (џудо), Виктор Немеш и Михаил Каџаја (рвање), као и бронзана Милица Николић (џудо), заједно са саиграчима и тренерима из репрезентације, уз присуство министра омладине и спорта Вање Удовичића.

Председник Вучић захвалио се спортистима, посебно "четворци" која је освојила медаље, на томе што су обрадовали грађане Србије.

"Ви увек обрадујете Србију и наш народ. Велико хвала што у сваком тренутку, на сваки начин браните на најбољи начин боје наше земље. Веома смо поносни на вас", рекао је Вучић.

Он је указао да Србији много значи свака медаља и додао да жели још више спортиста да види у нашој земљи.

Казао је да је срећан што ће ускоро у Београду да се одржи Фајнал-фор Евролиге у кошарци, и изразио уверење да ћемо бити добри домаћини.

Такође је изразио уверење да ће спортисти, које је примио, на Олимпијским играма обрадовати нашу земљу новим медаљама.

"За прошле Олимпијске игре рекао сам да ћемо освојити осам медаља. Кад на почетку није било медаља, многи су говорили да причам глупости и да сам измалерисао. У спорту је увек потребно и мало среће, а наши стрелци нису донели очекиване медаље. Сада очекујем много од њих, али и из борилачких вештина", објаснио је он.

Указао је да су Хрвати освојили медаље у пуцању на глинене голубове на Олимпијским играма у Рију, и позвао Удовичића да направи тим од бивших полицајаца и војника, како би наша земља узела медаљу у Токију 2020, где, иначе, очекује 12 медаље и више.

Такође је указао да је кренуо рад на изградњи тренинг центра за рваче у Кошутњаку, додајући да то није велико улагање, али важно за њих.

Вучић је рекао да очекује да ће грађевинска дозвола бити издата почетком идуће недеље, и позвао рваче и спортисте из борилачких вештина да кажу шта им још треба, јер су то спортиви који увек доносе медаље.

Од Мајдова председник Вучић на поклон је добио кимоно са његовим презимоеном, а од Немеша дрес репрезентације, а он им је узвратио плакетама.

Михајлу Каџају, Грузину који наступа под заставом Србије, Вучић је поручио да Србија воли грузински народ, подвукавши да смо браћа и пријатељи и да се нада да је у Србији нашао своју нову кућу.

На ЕП у Тел Авиву Мајдов је освојио сребрну медаљу у категорији до 90 килограма, а Милица Николић бронзу у категорији до 48 килограма, док су Немеш и Каџаја дошли до сребра у Каспијску у категоријама до 77, односно 97 кг.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво