Спектакл на Тргу Републике

У суботу стартује 12. Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука. Учешће је пријавило и неколико најбољих светских професионалних екипа. Старт је на Тргу Републике након представљања екипа, које ће почети у 10.000 часова. Трка се завршава у недељу у Бања Луци.

Прва етапа возиће се у суботу, 28. априла од Београда до Брчког у Босни и Херцеговини у дужини од готово 200 километара.

Другог дана трке, најбољи бициклисти из читавог света стартоваће из Теслића и возиће све до Бања Луке, где ће се у самом центру града возити кругови и где ће, сада већ традиционално бити и циљ овогодишњег такмичења.

У нашу престоницу долазе неке од најбољих светских профсионалних бициклистичких екипа, тако да ће сви љубитељи спорта и бициклизма имати прилику да виде најквалитетније светске професионалне екипе и возаче који учествују и на најпознатијим светским про тур тркама попот Тур де Франса.

У суботу од 10 часова, на Тргу Републике одржаће се свечана церемонија отварања трке Београд - Бања Лука која се од ове године налази у првој категорији Светске бициклистичке федерације. 

Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије истакао је да је више од 30 светских тимова желело да наступи на трци и да ће конкуренција за победу бити најјача до сада.

Владимир Куваља, генерални директор трке Београд - Бања Лука наглашава да је руски Гаспром тим један од главних фаворита и да ће се победник вероватно одлучивати у окршају возаца те екипе и одличних спринтера из екипе Италије. Куваља верује да ће и репрезентативци Србије оставити добар утисак, а искористио је и прилику да се захвали медијима и спонзорима без којих не би било могуће реализовати овако квалитетну трку.

На овогодишњој трци наступиће 25 екипа из 22 земље света. Главне звезде долазе нам из професионалног руског Гаспром тима. Србију ће представљати наша репрезентација, али и екипа Партизана. 

На овогодишњој трци насптупиће 175 такмичара који ће возити две етапе у Србији и Босни и Херцеговини. Бициклисти ће прећи готово 400 километара. 

Душан Бановић, спортски директор трке Београд - Бања Лука позвао је све љубитеље спорта и бициклизма да дођу у суботу на Трг Републике у Београду и поздраве најбоље светске возаче, али и на делу виде како функционишу професионални бициклистички тимови.

Трка се завршава у недељу, крушном вожњом улицама Бања Луци, где ће у самом центру града бити и циљ једне од најпрестижнијих трка у овом делу Европе. Радио Телевизија Србије и Радио телевизија Републике Српскe су медијски покровитељи овогодишње трке Београд - Бања Лука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво