Хокејашка репрезентација Србије почела припреме за СП

Хокејашка репрезентација Србије почела је припреме за Светско првенство Друге дивизије А групe које ће се од 23. до 29. априла одржати у холандском граду Тилбургу. Осим селекције домаћина, противници нашој репрезентацији за пласман у А дивизију биће још Аустралија, Кина, Белгија и Исланд, а први ривал биће нам Кинези.

Наши најбољи хокејаши одрадили су први тренинг у леденој хали Пионир, а нови селектор, Канађанин Дејвид Уркухарт, прилично је био узбуђен због доласка у Србију:

"Сјајно се осећам. Драго ми је да сам у Београду, сви су ме дивно дочекали. Када сам кренуо из Монтреала температура је била -6 степени, а овде ме је дочекало сунце и дивно време, па слободно могу рећи да је ово сјајан почетак", уз осмех је почео причу Уркухарт и потом додао:

"Оно што је важније је да сам веома срећан што сам добио прилику да радим са репрезентацијом Србије и врло сам узбуђен због изазова који нас очекују. Одржали смо већ један састанак и играчима сам објаснио које ће бити кључне ствари у нашем раду током припрема. Наш први задатак је да сваким даном будемо све бољи, да напредујемо појединачно и као тим. Такође, радна етика је нешто на чему ћу инсистирати, јер то је оно чему сви могу да допринесу без обзира на њихову техничку обученост. Трећа ствар до које ми је јако стало је да сви буду срећни овде, да уживају у томе што су у могућности да представљају Србију на једном великом такмичењу, јер то је заиста привилегија", објаснио је Уркухарт.

Позив да преузме функцију селектора репрезентације Србије га је прилично изненадио:

"Заиста то нисам очекивао, али радо сам се одазвао. Пре 10 година сам био овде као играч са мојим Универзитетом МекГил. Играли смо утакмице у Београду и Новом Саду, а Марко Ковачевић који је сада укључен у рад савеза, је био мој сиграч у то време. Зато могу рећи да нисам потпуни незнанац када је српски хокеј у питању", закључио је Уркухарт.

Један од искуснијих играча нашој репрезентацији је хокејаш Милана Стефан Илић:

"Има доста повратника у репрезентацију и ја сам међу њима. Доста је промењен састав у односу на период када сам ја последњи пут био у националном тиму. Имамо и нови стручни штаб, а најважније је да смо сви спремни да пружимо максимум и учинимо све да се на прави начин припремимо за почетак шампионата. У првих пар дана на тренинзима ће бити доста клизачких вежби, најављен систем којим ће се тренирати. Имаћено две пријатељске утакмице са Хрватском, 12. априла у Беораду и 17. априла у Загребу, тако да ћемо после тих контролних мечева имати много јаснију слику".

О амбицијама на предстојећем Светском првенству Илић је рекао:

"Опсатанак је за нас најважнији у овом тренутку, све преко тога што будемо урадии сматраћемо успехом. Холандија је по мом мишљењу најбоља екипа, њима препуштамо улогу фаворита", закључио је Илић.

На списку селектора Дејвида Уркухарта су следећи играчи: Иван Анић, Милош Бабић, Иван Белић, Урош Бјелогрлић, Стефан Бошковић, Марко Бркушанин, Виктор Ценгери, Доминик Црногорац, Сергеј Ћурчић, Мирко Ђумић, Марко Драговић, Марк Андре Фурниер, Иван Главоњић, Душан Грковић, Стефан Илић, Душан Јанковић, Никола Јерковић, Виктор Каштел, Никола Керезовић, Алекса Луковић, Мирко Марковић, Југ Митић, Петар Новаковић, Угљеша Новаковић, Филип Пајевић, Синиша Пајић, Павле ПодунавацРеља Радисављевић, Арсеније Ранковић, Роберт Сабадош, Марко Сретовић, Срђан Суботић, Иван Тумбас, Бојан Васић, Немања Вучуревић, Лука Вукићевић, Андреј Звицк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво