Мионица дочекује трку Кроз Србију

У години јубилеја, 100 година од краја Првог светског рата, како ће гласити и мото овогодишње, 58. међународне бициклистичке трке Кроз Србију, караван са више од 150 возача из 20 светских тимова кренуће из родног места великог војсковође Живојина Мишића, Мионице.

Мионица ће први пут бити град домаћин најзначајније бициклистичке трке у овом делу Европе.

Делегација Бициклистичког Савеза Србије, на челу са председником Бранком Бановићем, два месеца пре почетка овогодишњег бициклистичког спектакла на друмовима наше земље посетила је Мионицу, где су у разговору са председником Општине Мионица Бобном Јанковићем разговарали о плановима за овогодишње такмичење.

У Мионици ће се бити одржано свечано отварање трке Кроз Србију за 2018. а возиће се и пролог и прва етапа од укупно четири на овогодишњој трци, која ће трајати од 7. до 10. јуна.

Договорен је низ акција које ће трајати у наредна два месеца у вртићима и основним школама у Мионици. 

Стрчњаци из Бициклистичког савеза наше земље одржаће низ радионица са предшколцима и основцима како би се у Мионици што боље представила трка Кроз Србију, а уједно оформила база нових такмичара.

Ради се дакле на омасовљењу, јер циљ је да Мионица постане центар бициклизма у нашој земљи.

С тим у вези, уочи саме трке Кроз Србију биће одржане и трке најмлађих на улицама Мионице, трке гуралица и вожња око чуњева како би се млади анимирали и подстакли да се баве управо овим спортом.

Председник Општине Мионица Бобан Јанковић истакао је да је ово одлична прилика да Мионица представи своје туристичке потенцијале, прелепе пределе и овај крај Србије, јер бициклистички караван у којем ће бити смештено више од 300 учесника у трци, биће смештен у прелепој бањи Врујци.

Близина Дивчибара, бања Врујци, предивни пејзажи и историјска позадина која ће симболично означити почетак трке са места одакле је Живојин Мишић са војском кренуо у одлучујуће битке за ослобађање Србије у Првом светском рату и Колубарску битку, допринеће још већем значају и атрактивности 58. међународне бициклистичке трке Кроз Србију 2018.

Поред Мионице, градови домаћини етапа на овогодишњој трци биће још и Пожаревац и Београд, где ће се такође спроводити исте акције са најмлађима како би се радило на омасовљењу и популаризацији бициклизма у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи