Скупштина УССС сменила Јаснића на "одложеној седници"

Скупштина Универзитетског спортског савеза Србије сменила је Синишу Јаснића са места председника на седници која је одржана, упркос томе, што је он 24 сата раније обавестио делегате да се иста одлаже. За новог председника Скупштине УССС-а једногласно је изабран Дејан Мадић, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

Као разлог за одлагање Јаснић је навео службени пут у Словенију, где има састанке са руководством Европске студентске асоције (ЕУСА) на тему, како је навео, неистина у вези са организацијом Европских универзитетских игара 2020. године у Београду.

Ипак, делегати су се окупили, 11 од укупно 15 и гласали да Јаснић буде разрешен дужности због афере о оснивању "фантомске фирме" Универзитетских игара 2020 и добијених 143 милиона од Владе Србије.

Како преноси "Блиц", усвојена је и оставка Владимира Смуђа, члана Надзорног одбора, коју је поднео због манипулација Јаснића са документима како би легализовао своје малверзације.
За новог председника Скупштине УССС-а једногласно је изабран Дејан Мадић, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

Такође, разрешена су дужности и још два члана Надзорног одбора Рифат Мујановић и Бранислав Тешић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво