Џудо савез Србије: Без такмичења са непризнатом државом Косово

Џудо савез Србије потврдио је да јуниорским репрезентативкама Ањи Обрадовић и Марици Перишић није дозволио да се такмиче против ривалки из Косова на Европском купу Сарајеву и позвао Владу и Олимпијски комитет Србије да пронађу модел за поступање у сличним ситуацијама.

Вољом жреба на Европском јуниорском џудо купу у Сарајеву, у првом колу у недељу требало је да се састане Ања Обрадовић са такмичарком непризнате државе Косово Лауром Фазлију, а Марица Перишић данас у полуфиналу против Лохе Флаке.

"Поводом учешћа репрезентативаца Србије у џудоу који овог викенда учествују на Европском јуниорском купу у Сарајеву, а на коме између осталих наступају и такмичарке и такмичари непризнате државе Косово, Џудо савез Србије донео је одлуку да се на том турниру наши репрезентативци неће надметати са истим из непризнате државе Косово", наводи се у саопштењу Савеза.

У складу са одлуком ЏСС, Перишић није наступила у овом мечу, исто као што неће ни Обрадовић сутра", наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Из ЏСС-а, због настале ситуације и у рукомету, позивају сав српски спорт и Владу Србије да се пронађе решење.

"У светлу јучерашњих догађаја који су везани за рукомет као и данашњих у џудо спорту, ЏСС ће заједно са свим другим националним гранским Савезима, Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта Републике Србије и Владом Републике Србије дати пуни допринос да се пронађе јединствено решење које би требало да буде обавезујуће за будуће поступање како спортиста тако и организатора великих спортских догађаја у Републици Србији", закључује се.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво