Брнабић: Европске универзитетске игре велика ствар за Србију

Србија треба посебно да се спрема за Европске универзитетске игре, биће потребна значајна улагања у инфраструктуру и спортску инфраструктуру, али све то ће остати нашим клубовима и спортистима, изјавила је председница владе Србије Ана Брнабић.

Европске универзитетске игре, које ће се одржати у Београду 2020. године велика су ствар за Србију, сматра председница владе и истиче да се морамо посебно спремити за то такмичење.

"Биће потребна значајна улагања у инфраструктуру и спортску инфраструктуру, али добро је што ће сва та улагања остати и нашим спортским клубовима, спортистима и генерацијама које тек долазе, а бавиће се спортом. Надам се да ће и то бити још један подстицај бављењу спортом у Србији за младе људе, јер је то, уз образовање јако важно", каже Брнабић, која је и на челу Организационог одбора Европских универзитетских игара.

Такође, како каже, министри просвете, здравља, омладине и спорта раде заједно на томе, тако да је то улагање стратешко улагање, које свакако доноси бенефит Србији у сваком смислу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара