Без старца нема… рекорда

Аустралијанац Џорџ Коронс, који има 99 година, испливао је на званичном такмичењу у Квинсленду 50 метара краул за 56,12 секунди и нада се да ће тај резултат званично бити потврђен као светски рекорд у старосној групи од 100 до 104 године. Времешни пливач истиче да је одушевљен постигнутим резултатом, као и публиком која га је гласно бодрила током трке.

Коронс има право да буде проглашен светским рекордером у тој старосној групи, с обзиром на то да у априлу пуни 100 година.

Времешни пливач истиче да је одушевљен постигнутим резултатом, као и публиком која га је гласно бодрила током трке.

На видео снимку који је објавио Би-Би-Си види се како судија помаже Коронсу да се попне на стартни блок, а потом је уследио одлучан скок у базен.

Коронс је изјавио да је био спреман да на крају руком "прилично снажно" притисне зид базена, када исплива деоницу на којој је био једини учесник.

"Управо смо присуствовали историјском тренутку", објавио је на Фејсбуку један аустралијски пливачки клуб.

Коронс, који је из Бризбејна, каже да је био стравствени пливач док је био млад, али да је престао тиме да се бави када је избио Други светски рат.

Поново се вратио пливању као осамдесетогодишњак, сада тренира три пута недељно, а иде и у теретану.

Свој успех приписује доброј техници.

"Првих десетак удараца било је добро избалансирано... и тако сам се држао до последњих десет метара, осетио сам да сам уморан, али ипак сам наставио", истиче Коронс.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 04. мар 2018, 18:54)
anonymous [нерегистровани]

Matori

Ocigledno da godine nemaju nista sa nasim odlukama kako cemo ziveti svoj zivot. Bravo i samo napred.

(недеља, 04. мар 2018, 18:54)
U zdravom telu,zdrav sluh! [нерегистровани]

Mene jedino čudi...

da je čuo publiku!