Дабетићева и Мајдов најбољи Звездини спортисти за 2017. годину

Светска и европска шампионка у кик-боксу Диана Дабетић и првак планете у џудоу Немања Мајдов проглашени су за најбоље спортисте Спортског друштва Црвена звезда у 2017. години.

Они су признања примили на традиционалној 53. свечаности проглашења најбољих у СД Црвена звезда, које у недељу слави 73. рођендан.

"Велика ми је част што сам добио награду која је сан сваког спортисте и звездаша. Испунио сам велику жељу, а верујем да ћу поново добити признање после успеха на Олимпијским играма у Токију", рекао је Мајдов на традиционалној свечаности у Медија центру стадиона Рајко Митић поводом 73. рођендана црвено-беле породице.

Он се захвалио клубу, тренерима и председнику Управног одбора Црвене звезде Ивану Тодорову, иначе бившем успешном џудисти.

"Тодоров ме је довео у Звезду и показао пут до светске титуле", прецизирао је Мајдов.
Задовољство због добијања признања изразила је и Диана Дабетић.

"Невероватан је осећај и част стати у ред са таквим великанима и именима која су проглашена за најбоље у Звезди. Сада имам додатни мотив да оправдам поверење. Следећи циљ ми је да ове године опет будем првак Европе", самоуверена је Дабовић.

Награду за тренера добио је Ненад Перуничић из рукометног клуба, са којим је освојио Куп Србије, док је најбољи клуб из црвено-беле породице кошаркашки након титула АБА лиге и Суперлиге Србије.

Тренер фудбалера Владан Милојевић добитник је признања "Црвено-бело срце", а специјалне награде припале су женском кошаркашком клубу, женском ватерполо и фудбалском клубу.

Признања за животно дело отишла су у руке генералног директора одбојкашког клуба Ани Аврамовић и легендарном фудбалеру Владимиру Петровићу Пижону.

број коментара 0 пошаљи коментар