Перић-Ранковић и Димитријевић најбољи параолимпијци

Стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић и светски рекордер у бацању чуња Жељко Димитријевић проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2017. години у избору Параолимпијског комитета Србије (ПОКС).

На традиционалној годишњој свечаности у Скупштини града Београда за најуспешнијег тренера проглашен је селектор стонотениске репрезентације Србије Златко Кеслер, док је стонотениски тим најбољи у претходној години.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић захвалио се Влади Србије, министарству омладине и спорта, спонзорима и донаторима и истакао да је задовољан успесима у претходној години, али и најавио још боље резултате у будућности.

"Ово је најсвечанни дан за параолимпијски спорт. Параолимпијски покрет је у експанзији и трудимо се да све што је потребно спроведемо. Увек су нам неопходни спонзори који радо помажу. Потрудићемо се да им се одузимо медаљама", изјавио је Мићовић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да су спортисти у параолимпијској конкуренцији пример свим људима због постигнутих резултата и вредносног система.

"Увек имам емоцију када сам са вама и то без скривања истичем. Први пут имамо представника на Зимским олимпијским играма и трудићемо се да будемо једнаки са свим земљама. Када погледамо резултате морам да кажем да сте пример свим нама у односу на све вредносне системе. Границе не постоје саме, већ их само ми постављамо и оне су достижне за све нас", рекао је Удовичић.

На свечаности је било речи и о предстојећим Параолимпијским играма у Пјонгчангу које ће се одржати од 9. до 18. марта, а Србију ће представљати Милош Зарић у нордијском скијању.

број коментара 0 пошаљи коментар