Кајакаши Србије добили 37 нових чамаца и 20 ергометара

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је председнику Кајакашког савеза Мирку Нишовићу 37 нових чамаца и 20 ергометара, за чију набавку је средства обезбедила Влада Србије. Кајакашки савез Србије је организатор овогодишњег Европског шампионата за сениоре који ће се одржати од 8. до 10. јуна на Ади Циганлији.

"Желимо да наши кајакаши имају исте услове као њихове колеге из Европе и света, јер су они својим резултатима већ показали да припадају светској и европској елити. Такође, циљ нам је да изузетним условима и добром опремом мотивишемо што више младих да се укључе и да се баве кајаком, да се повећава база и да имамо још више шампиона", истакао је Удовичић у просторијама Кајакашког савеза на Ади Циганлији.

Мирко Нишовић се захвалио Влади Србије и министарству омладине и спорта.

"Набавка ових 37 чамаца и 20 ергометара представља највећу инвестицију икада, од оснивања Кајакашког савеза. Захваљујем се министарству и Влади Републике Србије јер су наши кајакаши добили врхунску и најсавременију опрему за тренинг и такмичење, на њима је да нам доносе медаље", рекао је Нишовић.

Свечаном уручивању нових чамаца и ергометара учествовали су и репрезентативци, селектор, тренери...

"Министарство нам је обезбедило најсавременију опрему и захвални смо им на томе, јер ће нам то пуно значити за тренинге и такмичења која нас очекују на путу ка ОИ у Токију", рекла је Николина Молдован.

Кајакашки савез Србије је после прошлогодишње успешне огранизације два велика међународна догађаја - Европског шампионата за јуниоре и млађе сениоре и Светског купа за сениоре, организатор овогодишњег Европског шампионата за сениоре.

Шампионат ће се одржати од 8. до 10. јуна на Ади Циганлији, а очекује се близу 1.000 такмичара из 36 држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво