Игњатовић: Желим на подијум у комбинацији; Стевовић: Показали да можемо

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић изјавила је да је задовољна 14. место у комбинацији на Олимпијским играма у Пјонгчангу, али да верује како је могла још боље и поручила да јој је следећи циљ подијум у Светском купу. Млади српски Скијаш Марко Стевовић изјавио да му је наступ на ЗОИ у Пјончангу много значио на плану самопуздања и да сада зна шта је потребно да уради да би достигао највиши светски ниво.

"Ове године померила сам и своју и српску границу, шесто место у Ленсерхаду, на ОИ знам да сам могла боље, наравно, 14. место јe супер, освојила сам и бодове за Светски куп, али мислим да сам слалом могла да одскијам брже. Комбинација је била таква да је спуст био веома захтеван, а доста лак слалом. Нисам незадовољна, али негде сам желела да будем у Топ 10", рекла је Игњатовићева Танјугу након свечаности где је од компаније "Опел" добила аутомобил којим ће путовати на такмичења.

Први наредни изазов за њу биће трка Светског купа у Кран Монтани.

"Тренутно сам 13. на листи у комбинaцији, нико није имао тај пласман, надам се да могу још боље, имам простора за напредак у комбинацији, волела бих да се у наредним сезонама попнем на подијум. То је краткорочни циљ, а маштам наравно о победи у Светском купу и олимпијској медаљи".

Игњатовићева је истакла да јој је веома драго што се ових дана мало више прати скијање и додала да ће јој много значити аутомобил.

Такође, поновила је да од Савеза заслужује поштовање, како се не би поновила ситуација да у Пјонгчанг не путује њен тренер.

"То је одлукa других људи, али остала сам фокусирана на себе, тренирала сам са Словенкама, са њиховим тренерима и нисам била ускраћена, али мислим да својим резултатима заслужујем спортско поштовање", поручила је Игњатовићева.

Млади српски скијаш Марко Стевовић такође носи позитивне утиске из Пјонгчанга.

"Искуство на ОИ је непроцењиво, поносан сам што сам био један од најмлађих на старту спуста, уједно први спусташ из Србије. Наступио сам у свим дисциплинама, видео сам колико могу и да сам близу најбољима, различити су услови за припреме, али знамо у ком правцу треба да радимо, показали смо себи и другима да можемо", рекао је Стевовић.

Према његовим речима искуство је пресудно када се дође до највишег нивоа.

"Сада ме очекује серија међународних такмицења, као и отворено првенство Србије, ФИС трке у Словенији и Италији, да поправим ранг на светској листи и надам се титули на државном првенству".

Он је, као и Невена Игњатовић, од компаније "Опел" као подршку добио аутмобил којим ће ићи на такмичења.

"Много ће ми значити, ове године сам прешао 10.000 километара. Сада је свакако лакше", закључио је Стевовић, уз констатацију да је ипак бољи скијаш, него возач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво