Читај ми!

Нове медаље стрелаца за Србију на ЕП

Српски стрелци настављају да нижу успехе на Европском првенству ваздушним оружјем у мађарском Ђеру. У финалу у гађању ваздушним пиштољем Зорана Аруновић и Бобана Величковић Момчиловић донеле су сребро и бронзу за репрезентацију Србије. Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освојили су титулу вицешампиона Европе у мешовитим паровима пушком.

Прво место и златну медаљу у финалу освојила је Францускиња Селин Гобервил, а Украјинка Олена Костевич, која је била најбоља у квалификацијама, заузела је четврто место.

Зорана Аруновић је Србији донела сребрну, а Бобана Величковић Момчиловић бронзану медаљу у финалу настављајући низ који су јуче почели Дамир Микец и Зорана Аруновић.

Аруновићевој је ово треће сениорско одличје на шампионатима Старог континента ваздушним оружјем у појединачној конкуренцији. Пре две године, такође у Ђеру, освојила је бронзу, а прошле године у Марибору злато. Уједно, стигла је и до другог сребра на овогодишњем шампионату, јер јуче, првог дана сениорских такмичења, окитила се истом медаљом у миксу са Дамиром Микецом. Бобана Момчиловић Величковић је такође „погодила" трећу појединачну медаљу на шампионатима Европе, после титула првака 2010. и 2012.

Зорана Аруновић је у финале ушла као друга у квалификацијама са 581 кругом, док је Бобана Величковић била седма (572). Прво место освојила је Олена Костевич (Украјина) са првим светским рекордом по новим правилима (60 хитаца у квалификацијама) - 582.

У финале су се пласирале такмичарке из светске елите. Свих осам учесница имају богате ризнице трофеја, а три и титуле олимпијског првака - Гркиња Ана Коракаки, Олена Костевич (Украјина) и Марија Гроздева (Бугарска). Није било изразитог фаворита, а једино је Србија имала две представнице.

Средином финала ривалкама су „побегле" две Српкиње и Францускиња Селин Гобервил, олимпијска вицешампионка из Лондона 2012. Убрзо је постало извесно да ће њих три поделити медаље, уколико неко не направи велику грешку. Ниједна од три такмичарке није себи дозволила кикс. Бобана Момчиловић Величковић је нанизала неколико лошијих хитаца, па је убрзо испала из борбе за злато, али треће место и бронзу није испустила.

Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освојили су титулу вицешампиона Европе у мешовитим паровима пушком.

Честитке Вучића, Брнабићеве и Удовичића

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је српским стрелцима који су освојили још три медаље на првенству Европе у Ђеру.

"У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем најискреније честитке Зорани Аруновић за освојену сребрну медаљу и Бобани Величковић за бронзу, као и Андреи Арсовић и Милутину Стефановићу, који су у конкуренцији мешовитих тимова освојили сребро", пише у честитки.

"Желим српским стрелцима успешно надметање и током сутрашњег дела такмичења", наводи се у честитки коју је пренела председникова Служба за сарадњу с медијима.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је српским стрелцима Зорани Аруновић, Бобани Величковић, Андреи Арсовић и Милутину Стефановићу освајање сребрних и бронзане медаље на Европском првенству у стрељаштву у Ђеру.

"Упућујем најискреније честитке нашим стрелцима на освојеним медаљама на Европском првенству. Данас сте поново дали пример да упорност и вредан рад доносе резултате. Желим вам да и у будућности радујете Србију својим успесима", поручила је Брнабићева.

Честитку стрелцима упутио је и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"Двоструки вицешампиони и европска бронза за Србију у стрељаштву данас! Наши стрелци Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Андреа Арсовић и Милутин Стефановић су на Европском првенству у стрељаштву у Ђеру још једном показали да су велики шампиони захваљујући којима је Србија у самом врху европског стрељаштва!", наводи се у честитки.

Вицешампионске медеље за Зорану, Андреу и Милутина и бронза за Бобану су успеси који потврђују њихов предан рад, жељу и безрезервни труд и одрицање, каже министар.

"Свака част и хвала вам шампиони што сте још једном Србију учинили поносном!", наводи се у честитки министра Удовичића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво