Читај ми!

Марија Малић освојила бронзу уз светски рекорд

Јуниорска репрезентативка Србије у стрељаштву Марија Малић освојила бронзану медаљу првог дана Европског првенства у мађарском Ђеру, у дисциплини ваздушна пушка.

Чланица Јединства из Старе Пазове сјајно је гађала у квалификацијама по новим правилима и остварила најбољи резултат који је уједно и нови европски и светски рекорд.

У финалу је слабије почела. У првих десет хитаца заузимала је место у другом делу табеле, али је потом нанизала десет "десетки", а потом у распуцавању за бронзу, надмашила Рускињу Харкову и обезбедила прву појединачну медаљу на великим такмичењима.

Прошле године је у екипи са Сањом Вукашиновић и Татјаном Бањац, на шампионату Старог континента у Марибору, освојила сребрно одличје.

Тај успех поновила би и овогодишња екипа, пошто је Ивана Марић квалификације завршила на 14. месту, а Марија Завишић на 21, али се по промењеним правилима више не рачуна збирни резултат три такмичарке из једне земље, него ће оне за екипна одличја поново гађати у четвртак.

У конкуренцији јуниора, имали смо представника у финалу. Алекса Митровић (18) заузео је пето место у гађању пушком, што му је најбољи резултат у досадашњој каријери. У квалификацијама је био осми, после првих пет финалних хитаца имао је лидерску позицију, али су му јаки "центри" у наставку финала недостајали да се умеша у борбу за медаље.

У среду су на програму надметања мешовитих парова пушком, такође у јуниорској конкуренцији, а на "ватрену линију" у "Ауди арени" изаћи ће Марија Малић и Ђорђе Савић, односно Ивана Марић и Вељко Илић.

Сениори надметања за европске медаље почињу у петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара