Удовичић у Сеулу о спортским вредностима и допингу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је у Сеулу на састанку, чији је домаћин био министар културе, спорта и туризма Републике Кореје До Јонг Хван, на тему развоја спортских вредности у друштву и примене антидопинг мера.

Састанку су присуствали министри спорта из европских и азијских земаља, између осталих министри Словеније, Бугарске, Грчке, Румуније, Словачке и Француске, а почасни гост био је председник Светске антидопинг асоцијације Крејг Риди.

Удовичић је у обраћању колегама истакао резултате српског спорта, оквире сарадње државе и спортских субјеката у свим сегментима спорта, активности и мере које се предузимају како би се смањио број свих негативних појава у спорту и значај који спорт има за Србију.

На маргинама састанка, Удовичић је имао и низ билатералних сусрета са званичницима Монголије, Турске, Линхетенштајна, Кореје и Казахстана, са којима је разменио искуства о организацији великих међународних такмичења, функционисању спорта, спортском туризму, промоцији спорта као друштвене вредности и разговарао о могућностима будуће сарадње.

Такође, са председником ВАДА Крејгом Ридом министар Удовичић разменио је искуства из досадашњег рада Антидопинг агенције Србије и предлога свих будућих, првенствено превентивних мера, којима би се искоренио допинг као негативна појава у спорту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво