Филаделфија слави изненађење, "орлови" срушили "патриоте"

Велико изненађење десило се у 52. Супербоулу, финалу НФЛ лиге у којем су Филаделфија иглси савладали фаворизовану екипу Њу Ингланд петриотса са 41:33 и први пут у историји клуба освојили престижни трофеј.

Многобројна публика, како на стадиону у Минеаполису, тако широм земаљске кугле, гледала је прави спектакл у 52. по реду Супербоулу. Величанствени догађај употпунио је и наступ Џастина Тимберлејка.

Америчка поп певачица Пинк певала је химну те земље пред око 70.000 људи, химну коју играчи нису бојкотовали "клечањем", упркос наводима медија да би то могли да ураде. 

Виђено је прегршт квалитетних потеза, неизвесних преокрета, али на крилима јунака меча Ника Фолса, Иглси односе победу.

Фолс је проглашен за најкориснијег играча на терену, квотербек "орлова" имао је три паса за тачдаун, једно пресретање, уз 373 јарди успешног додавања. 

Њу Ингланду није помогао ни поново одлични Том Брејди, који је имао број од 506 јарди додавања, од којих су три била за тачдаун.

Ипак, на 140 секунди до краја Брејди није успео да води екипу до тачдауна којим би његова екипа славила, већ је изгубио лопту.

Иглси су постали 20. освајач Ломбардијевог трофеја, а дуж главних улица Филаделфије становници тог града масовно и на невероватне начине прослављали су велики тријумф.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво