Удружење спортских новинара доделило награде новинарима и спортистима

У Скупштини Београда Удружење спортских новинара Србије доделило је годишња признања колегама који су радом обележили прошлу годину, као и најбољим спортистима.

Чланови Удружења наградили су хроничаре спортских збивања у свим сегментима новинарског рада - за ексклузивну вест, издавачки подухват године, најбоље дописнике, сниматеље, до награде за дугогодишњи успешан рад. За изузетно велики допринос професији награду за животно дело добили су Синиша Ружичић, Едо Црналић, Ђорђе Ђенић, Миодраг Симеуновић и Живко Баљкас.

"Хвала мојој редакцији која ме је трпела 40 година, али пре свега хвала спортистима, спортским тренерима и спортским радницима са којима сам, углавном, веома добро сарађивао у протекле четири деценије", изјавио је Живко Баљкас.

Најбољи новинари у 2017. су Милун Нешовић и Слободан Малетић.

"Изузетна ми је част, заиста, и свестан сам да сам ово признање добио због преноса утакмица наше кошаркашке репрезентације са Европског првенства у Истанбулу, које је било у септембру прошле године. Преносио сам свих девет утакмица наше репрезентације", рекао је Слободан Малетић.

Какав је осећај бити новинар године?

"Леп је, леп је, мада - као што сам рекао малопре - ова награда припада "Журналу", који се годинама труди да има извештаче на свим великим такмичењима, а то није лако", изјавио је Милун Нешовић.

Награда "Бранка Прелевић" за најбоље женско перо у спортском новинарству припала је Биљани Костреш из Журнала. За камермана године проглашен је Синиша Свијић, а признање за издавачки подухват године додељено је Владимиру Пајићу, аутору документарног филма "Двеста педесет степеника".

Најбољи спортисти у 2017. су Тијана Бошковић, одбојкашица, и Виктор Немеш, рвач.

број коментара 0 пошаљи коментар