Лекар осуђен на 175 година због злостављања гимнастичарки

Један од највећих скандала који је потресао амерички спорт добио је свој епилог. Лари Насар, некадашњи доктор гимнастичке селекције Сједињених Држава, осуђен је на 175 година затвора због злостављања спортисткиња о којима је требало да води бригу.

На суђењу Насару, који већ служи казну од 60 година због дечије порнографије, сведочиле су и олимпијске шампионке Ели Раисман и Мекејла Маронеј.

Укупно је 156 девојака и жена говорило о неделима које су трпеле, а још 25 њих су сведочиле у писаној форми.

Сам број особа које су желеле да говоре о својим искуствима учинио је да суђење, које је требало да траје четири дана, уђе у другу недељу.

"Моја је част да вас осудим, господине, јер ви не заслужујете да ходате мимо затвора икада више", изрекао је судија.

Против Насара нису сведочиле само успешне гимнастичарке, већ и оне које нису стигле до елитног нивоа. Прва је говорила Кајли Стивенс, која је рекла да ју је Насар злостављао када је имала између шест и 12 година.

"Мале девојчице не остају мале заувек", рекла она тада. "Одрастају у снажне жене које униште твој свет".

Симон Бајлс, једна од звезда Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру, такође је говорила о злостављању, али се није појављивала на суду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво