Спортска будућност Србије: Изабела Лупулеску, стонотенисерка

Најзначајнији успех у својој богатој каријери, Изабела Лупулеску постигла је крајем 2016. године на Светском јуниорском првенству. У пару са Дарком Јоргићем из Словеније освојила је бронзану медаљу. У спорту у којем доминирају Азијати, на победничком постољу у Кејптауну, у Јужноафричкој Републици, њих двоје су били једини стонотенисери који нису пореклом са овог континента.

На постољима европских шампионата Изабела је била још од кадетских дана, у екипној конкуренцији, појединачно или у пару са Сабином Шурјан са којом је ове године освојила бронзу и на јуниорском првенству Старог континента.

У Изабелиној колекцији од преко тристотине медаља налазе се одличја са светских турнира, Балканских шампионата, домаћих и међународних такмичења, школских олимпијада...

Најбољи пласман на европској ранг листи био јој је четврто место у конкуренцији кадета и пето на јуниорској ранг листи.

Све ове успехе остварила је као чланица стонотениског клуба Униреа из Уздина у ком и данас тренира. Од прошле године наступа за клуб Обилић Алева из Новог Кнежевца.

Изабела Лупулеску живи са родитељима у Уздину и одлична је ученица четвртог разреда гимназије "Михајло Пупин" у Ковачици.

број коментара 0 пошаљи коментар