Доживотна забрана за Ојанга Кунпенга

Олимпијски комитет Кине изрекао је данас доживотну забрану такмичења за пливача Ојанга Кунпенга, од кога се очекивало да на предстојећим Олимпијским играма буде претендент за медаље на 100 и 200 метара леђним стилом.

У саопштењу Олимпијског комитета наводи се да је Кунпенг био позитиван на допинг контроли, а иако му је то први такав прекршај, није му изречена двогодишња, већ доживотна суспензија.

"На тај начин желимо да пошаљемо јасну поруку свим нашим спортистима који треба да учествују на Олимпијским играма и верујемо да ће је схватити. За оне који желе да варају нема места у спорту", наводи се у саопштењу.

Председник Антидопниг комисије Олимпијског комитета Кине Жао Јиан изјавио је да је 25.годшњи пливач био позитиван на анаболик кленбутерол, а тестирање је изврешено за време припрема пливачке репрезентације Кине.

Кунпенг је на Азијским играма пре две године освојио четири сребрне медаље, а на првенству Кине у априлу ове године победио је на 100 и 200 леђно.

У саопштењу Олимпијског комитета Кине наводи се да је доживотно супендован и тренер кажњеног пливача Фенг Шангбао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво