Читај ми!

Удовичић: Година рекорда, али границе ми постављамо

Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да је 2017. година била година рекорда за српски спорт и обећао да ће 2018. бити још боља јер су границе постављене високо. Како је министар навео, са његове позиције незахвално је истицати било који догађај, али би, каже, у први план ипак истакао све манифестације којима је Србија била домаћин, а било их је у овој години 90.

"Сваки од тих догађаја је важан јер је наша публика гледала најбоље спортисте, а са друге стране то је најбоља мотивација за децу да се баве спортом. Ова година је апсолутно рекордна по броју медаља у односу на прошлу која је исто била рекордна, са 37 смо дошли на 44", рекао је Удовичић Тањугу.

Ако баш мора, издвојио би, каже, сваку медаљу коју су освојили наши јуниори и кадети.

"Те медаље су можда и драже од осталих, јер од њих очекујемо да наставе стопама славних спортиста. А ове године у млађим категоријама освојене су 732 медаље", навео је Удовичић.

Упитан шта би најрадије заборавио из спортске 2017. каже да је то свако четвртфинале које су наши спортисти изгубили, сваки пораз, сваку утакмицу која је "однела медаљу са груди".

"Али, опет, знам да су порази за спортисте највећи мотив, да се иде на нови тренинг и дође до успеха", примећује.

Тако, додаје, функционише и министарство на чијем је челу, јер је он човек из система спорта, спорт га је обликовао и воли да се такмичи и стално "игра утакмице".

"Србија је земља спорта и младих, оборени су сви рекорди, број освојених медаља, број новоизграђених инфраструктруних објеката, започетих и завршених, повећан је број стипендија, не каснимо ни дан са исплатом, повећан број стипендија Фонда за младе таленте, већи број кампова за младе... Оно што је најважније, у овој години смо победили све бројке из прошле, а уверен сам да ћемо и следеће имати рекордну годину у сваком смислу".

Удовичић истиче и да увек може може боље и додаје да је и као играч увек сматрао, и када се освоји највеће одличје, да је могло боље.

"Има простора за напредак, никад није довољно. Границе су тамо где их ми постављамо. Ми смо поставили границе високо и са тим високим бројевима желимо да се такмичимо", поручио је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво