Стефановић: Да најважнија вест буду медаље, а не насиље

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, након конститутивне седнице Националног савета за спречавање негативних појава у спорту, изразио очекивање да би већ за неколико месеци могло да се каже да је на том плану начињен напредак.

"Данас смо имали конститутивну седницу Савета за спречавање негативних појава у спорту који треба да да одговоре на нека питања која муче наше друштво већ извесно време", рекао је Стефановић, који је председник тог Националног савета.

Према његовим речима, жеља је да се, кроз пет радних група, у којима се налазе стручне институције и стручни појединци из тих институција, пружи "одговор државе" која жели да најважнија вест буде да наши репрезентативци и спортисти узимају медаље и да постижу заиста сјајне резултате, "а не да нам кључне вести буду насиље, допинг, намештене утакмице и слично".

Он је истакао да има потпуно поверење да ће људи који су се укључили у рад овог Савета дати све од себе, саопштио је МУП.

"Надам се да ће дати све од себе како би већ за неколико месеци могли да кажемо да смо направили напредак, јер Република Србија хоће да гаји спорт у својим школама, у својим аматерским институцијама и у првокласним професионалним клубовима", закључио је Стефановић.

Седници су присуствовали и заменик председника Савета, министар одбране Александар Вулин и потпредседник министар спорта и омладине Вања Удовичић.

На седници су били присутни и представници Министарства правде, као и чланови Савета министар просвете Младен Шарчевић, представници Министарства здравља, Републичког јавног тужилаштва, спортских савеза, Удружења спортских новинара Србије, Олимпијског и Параолимпијског комитета и Антидопинг агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи