Захарова: Душом и срцем уз наше спортисте

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова пружила је подршку спортистима, који неће моћи да се такмиче под руском заставом на Зимским олимпијским играма 2018. године у Пјонгчангу.

Захарова је, путем свог Фејсбук профила, поручила да ће Русија истрајати, упркос свим покушајима да се "сруши".

"Никако не могу да нас сруше. Ни светским ратом, ни распадом Совјетског Савеза, ни санкцијама…. Ми преживљавамо... Светске прогнозе нису планирале оживљавање Русије као спортске силе: омладина је већ требало да спава, на стадионима да буду продавнице одеће, а тренери да раде за друге репрезентације", написала је Захарова.

Поред тога, према њеним речима, спорт у Русији постао је једна од националних идеја, преноси Спутњик.

"Све време покушавају да нам докажу бесмисленост свега нашег - начина живота, културе, историје, а сада и спорта. Да ли боли? Врло. Душом и срцем сам сада уз наше спортисте. Да ли ћемо преживети? Да", навела је Захарова.

Руски спортисти ће на Зимским олимпијским играма, које се у фебруару одржавају у Пјонгчангу, моћи да се такмиче само под олимпијском заставом, а функционерима Министарства спорта и Олимпијског комитета Русије забрањено је присуство, одлучио је у уторак Међународни олимпијски комитет (МОК).

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво