МОК одлучио – без тима Русије на Зимским олимпијским играма 2018!

Руски олимпијски тим суспендован је одлуком Међународног олимпијског комитета и неће моћи да наступи на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године!

Та одлука подразумева да ће они руски спортисти који добију дозволу МОК-а да се такмиче у Јужној Кореји морати то да чине под неутралном заставом.

Разлог за такву одлуку је, како преносе светски медији, системски допинг на ЗОИ које су одржане у Сочију 2014. године, а који је својом истрагом потврдила WADA (Светска антидопинг агенција).

"Резултати нису базирани само на основу сведочења узбуњивача Григорија Родченка. Постоје научни докази, изјаве сведока и коресподенција. Чињеница је да је у Русији било систематске манипулације у вези са допингом и анти-допинг системом, што је такође уочено на Играма у Сочију 2014", рекао је Самуел Шмит на конференцији за новинаре МОК-а у Лозани.

Председник Олимпијског комитета Русије Александар Жуков је суспендован, док је заменику руског премијера Виталију Мутку забрањено било какво учешће на Олимпијским играма, наводи АП.

Руски спортисти моћи ће да се такмиче на ЗОИ под називом "Олимпијски спортисти из Русије".

Зимске олимпијске игре у јужнокорејском Пјонгчангу биће одржане од 9. до 25. фебруара наредне године.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво