Драган Јовић најбољи тренер године

На Гала вечери одржаној у Абиџану, Обала Слоноваче, Драган Јовић изабран је за најбољег тренера године у избору Светске теквондо федерације.

Сваке године после финалног Гран прија бирају се набољи у конкуренцијама: континент, савез, женски судија, мушки судија, најбољи тренер, најбољи такмичар и такмичарка.

Ове године за најбољи континент је изабрана Африка, најбоље федерације Кореа, Русија и Велика Британија.

За најбољег тренера у оштрој конкуренцији Пол Грин из Велике Британије, Али Сахин из Турске, и Драган Јовић гласовима свих судија, такмичара и тренера.

За најбољу такмичарку проглашена је Бјанка Валдкен из Велике Британије, док је њабољи такмичар Кореанац Дае Хоон Лее.

"Заиста је ово било сјајно вече за наш тим. Бити само изабран у најужу конкуренцију је велика већ ствар. Избором за најбољег тренера године је за мене велика част, признање и свакако нова и додатна обавеза за нова достигнућа која очекујемо у наредном периоду. Свакако, успех је везан за резултате које су постизали моји такмичари.

Без Милице, Тијане, Вање и осталих млађих који долазе и освајају Европу и свет - Серђа, Нађа ,Теодора и многи други, ја не бих био овде где сам вечерас. Заједничким радом, разумевањем а пре свега поштовањем успели смо многа тога заједно.

Велике заслуге свакако има и моја породица која је више него толеранта и која више разуме мој посао него понекада и ја сам. Честа путовања и такмичења могу погубно да делују на породицу, посао који имам, пријатеље.

Срећом, имам сјајну породицу која је у истом спорту, сјајне тренере који су довољно квалитетни да спроводе програме и без мене, и наравно сјајне пријатеље и кумове који су увек ту за мене", рекао је Драган Јовић.

Резултати у последњих неколико година Драган Јовић, спортски директор ТАС-а и оснивач теквондо клуба Галеб, градио је полако и систематски. Под његовом палицом освојене су две олимпијске медаље, шест светских сениорских, три светске јуниорске, осам европских, осам са елитних гранд при турнира и много још.

Србија са свега 100 активних такмичара у сениорској конкуренцији, стаје раме уз раме са европским и светским силама када је реч о квалитету наших бораца чему сведоче импозантни резултати.

После 2012. и освајања златне медаље Милице Мандић мало ко је веровао да се такав успех може поновити. Само четири године касније Тијана Богдановић је са 18 година била на прагу да понови тај резултат, али се кући вратила са сребрном медаљом. Само ове године девојке су успеле да у Србију донесу чак два злата са светског сениорског првества, где је Драган Јовић проглашен за најбољег тренера женског тима.

Јовић је ове године покренуо и програм "Развој шампиона Олимпијске игре 2020/2024" како би на систематичан и стручан начин приступио правилном стварању будућих шампиона, а који на тренинзима окупља преко 100 такмичара различитих узраста.

Међутим, добар рад се награђује и ван татамија. Милица Мандић постављена је за потпредседницу Олимпијског комитета Србије, док је Драган Јовић изабран за председника тренерске комисије Европске теквондо Уније, као И председника програмске комисије ОКС-а.

Ове чињенице говоре у прилог да се теквондо развија на најбољи могући начин, као и да се Србија изборила на светској мапи теквондоа за своје место, како такмичарима тако и тренерским професионалцима.

Протеклог викенда одржало се Гранд при финале у Абиџану, турнир Г8 категорије, где на жалост наше девојке нису успеле да освоје медаље. Милица Мандић је била најближа, али је у борби за треће изгибила од Кинескиње, актуелне олимпијске шампионке, док су Вања Станковић и Тијана Богдановиће поражене у квалификационим борбама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи