Градови желе Трку кроз Србију

Бициклистички савез Србије промовисао је на Сајму спорта и нашу најпрестижнију Трку кроз Србију, која ће се у јуну наредне године возити 58. пут и током које ће бити обележено и сто година од краја Првог светског рата. Заинтересованост градова за домаћинство етапа је огромно и због тога ће рута трке бити позната најкасније почетком јануара.

Према речима председника Бициклистичког савеза Србије Бранка Бановића, заинтересованост градова је толико велика да би трка, уместо предвиђених шест дана, могла да траје и читавих 20 дана, јер многи градови желе да буду део бициклистичког спектакла, који ће окупити више од 150 бициклиста на друмовима наше земље.

Припреме за 58. издање Трке кроз Србију увелико су у току, а према очекивањима из нашег савеза, очекује нас једна од најбољих трка у последњој деценији.

Штанд Бициклистичког савеза Србије био је један од најпосећенијих на недавно завршеном Сајму спорта у Београду, а поред бројних интересантних акција, промовисана је и 58. међународна бициклистичка трка кроз Србију.

Да је бициклизам и те како популаран, најбоље показује велика заинтересованост најмлађих љубитеља спорта који су учествовали и у интересантном такмичењу – симулацији праве вожње.

У сарадњи Бициклистичког савеза Србије и Министарства омладине и спорта најуспешнијима је додељено чак седам бицикала, што је још један леп начин да се овај спорт још више популаризује управо код најмлађих. 

На овом сајму потписан је и уговор о спортској сарадњи Србије и Републике Српске, а у тој сарадњи важно место заузима трка Београд – Бања Лука, која ће се у априлу возити 12. пут. Ове године трка Београд – Бања Лука сврстана је у прву категорију Светске бициклистичке федерације.

Председник Бициклистичког савеза Републике Српске Тихомир Куваља наговестио је да ће се током 12. трке Београд – Бања Лука, такмичари надметати и за Велику награду Београда, по свој прилици спектакуларном вожњом око Калемегдана.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић био је присутан на штанду Бициклистичког савеза Србије и доделио бицикле најуспешнијим такмичарима у симулацији вожње. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво