Против Грузије за медаљу

На 38. Шаховској олимпијади у Дрездену у уторак ће пасти одлука о носиоцима медаља. Међу кандидатима за одличја је и женска селекција Србије, која са 16 меч-бодова дели друго место са Украјином и Грузијом, са којом ће се састати у последњем колу. Води Пољска са 17 меч бодова.

Мушка екипа Србије, коло пре краја, са 14 меч бодова, дели пласман од деветог до 17. места и без шанси је да се бори за медаљу.  Воде Јерменија и Украјина са 17 меч бодова, испред Израела и Кине са 16, те Русије, Холандије, Шпаније и САД са по 15 меч бодова.

Најуспешнија српска шахисткиња до сада је Анђелија Стојановић, која је тна трећој табли освојила седам поена из 10 партија и једина је непоражена у екипи.

Наташа Бојковић је освојила 6,5 (10) на другој плочи, ирина Чолушкина има 6 (8) на четвртој, Алиса Марић 5 (10) на првој табли, док је резерва Ана Бендераћ начинила скор 1 (2).  Бојан Вучковић је са 6,5 (8) најуспешнији српски шахиста, Милош Перуновић освојио је 6,5 (9) поена, Драган Шолак има 5 (9), Иван Иванишевић 3,5 (9), а Александар Ковачевић 2 (5) поена.

Најуспешнији играч 38. Шаховске олимпијаде у Дрездену коло пре краја је Габриел Саргишиан из Јерменије са 8,5 (10), а најуспешнија шахисткиња је Олеини Линарес Наполес из Кубе са 8,5 (9) поена.

Најважнији мечеви последњег, 11. кола код шахисткиња су: Пољска - Украјина, Грузија - Србија, САД - Француска, Холандија - Русија и Румунија - Кина.

О медаљама на мушкој Олимпијади одлучују мечеви: Кина - Јерменија, САД - Украјина, Израел - Холандија и Русија - Шпанија.

Партије последњег кола почињу у 10 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи