Злато за Серђу Стевић на Европском јуниорском шампионату

Серђа Стевић освојила је златну медаљу на Европском јуниорском шампионату које се одржава на Кипру!

Ово је друга златна медаља за невероватну Серђу будући да је прошле године освојила златну медаљу на Европском кадетском првенству.

Она у својој ризници има велики број медаља са међународних турнира док ју је Драган Јовић још одавно најављивао као велики предстојећи таленат који Србија има у овом спорту.

Јуниорска шампионка је на старту савладала Британку Џулиен, затим је била боља од Шпанкиње Торес, док је у четвртфиналу победила Рускињу Садвакас. У полуфиналу је победила Гркињу Тцели, а у финалу још једну Рускињу, овог пута Анастасију Носову.

"Ово је моја прва јуниорска година и веома сам срећна што сам освојила златну медаљу на првом великом, јуниорском такмичењу. Било је заиста тешко у свим борбама, ниједну не бих истицала, али за сваку сам налазила одговарајуће решење са мојим тренером. Хвала целој екипи која ме је бодрила до самог краја, јер најтеже је било у финалу где сам губила 9-1 на старту али сам успела да преокренем резултат И победима 20-16", рекла је Серђа.

Прва медаља на ЕП за јуниоре је велики успех, али Драган Јовић, тренер Серђе Стевић и спортски директор ТАС-а, сматра да може ик боље наша репрезентација током преостала два дана.

"Првог дана смо били на прагу да освојимо медаљу будући да је Теодора Јовић ушла у четвртфинале. Другог дана смо после неколико пораза на старy успели да дођемо до прве медаље. Серђа је европска кадетска шампионка и моја најава за нека наредна велика дела. Полако се то оставрује. Има тек 15 година И пред њом је будућност", рекао је Јовић.

број коментара 0 пошаљи коментар