Олимпијски пламен на путу за Јужну Кореју

Олимпијски пламен предат је данас у Атини организаторима предстојећих Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу.

Председник Организационог комитета Игара у Пјонгчангу Ли Хи Беом рекао је да ће предстојеће ЗОИ бити Игре "мира и хармоније", упркос тензијама између Јужне и Северне Кореје.

Глумица Катерина Лехоу, обучена у дугу тунику која представља главну паганску свештеницу, предводила је данашњу церемонију у Атини на стадиону Панатинаико, мермерном објекту у облику потковице, где су одржане прве модерне Олимпијске игре 1896. године.

Олимпијски горионик запалио је грчки скијаш Јанис Проиос, уз церемонију певача, играча и акробата из Грчке и Јужне Кореје. Пламен је потом постављен у фењер, да би председник Олимпијског комитета Грчке Спирос Капралос предао Лију.

Пламен ће авионом данас бити пренет у Јужну Кореју, где ће кренути на сто дана дуго путовање пут по Јужној Кореји, пре него што 9. фебруара наредне године стигне на свечану церемонију отварања ЗОИ у Пјонгчангу.

На путу кроз Јужну Кореју пламен ће прећи 2.018 километара, кроз 17 градова и провинција, а носиће га 7.500 људи.

Пламен је претходно запаљен 23. октобра у древној Олимпији и у претходних недељу дана обилазио је Грчку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво