Шаховска олимпијада

У Дрездену почиње борба за медаље

На 38. шаховској олимпијади у Дрездену мечевима данашњег претпоследњег кола почињу борбе за медаље у којима ће учествовати и обе селекције Србије.

Селектор мушке екипе Србије Мома Вучићевић није мењао најбољу поставу па ће се у мечу са до јуче водећом Јерменијом састати: Иван Иванишевић-Левон Арониан, Драган Шолак-Владимир Акопиан, Милош Перуновић-Габриел Саргишиан и Бојан Вучковић-Тигран Л. Петросиан, док ће се одмратаи Александар Ковачевић.

После девет кола, Србија дели четврто до шестог места са Кином и Енглеском са по 14 меч бодова.  Води Израел са 16 бодова, испред Јерменије и Украјине са по 15, док по 13 бодова имају Русија, Немачка, Бугарска, Холандија, Словачка, САД, Пољска, Шпанија и Словенија.

У претпоследњем, 10. колу састају се Украјина-Израел, Немачка-САД, Енглеска-Кина, Шпанија-Бугарска, Холандија-Пољска и Словачка-Француска.

На женској олимпијади воде Украјина, Пољска и Србија са по 15 бодова, испред Кине, Грузије и Јерменије са по 14, те САД, Русије, Мађарске и Узбекистана са по 13 бодова.

У претпоследњем, 10. колу  играју: Србија-Украјина, Филипини-Немачка, Јерменија-Пољска, Кина-Грузија, Узбекистан-САД, Русија-Мађарска, Француска-Азербејџан и Словенија-Индија.

Селектор женске селекције Србије Ненадн Ристић такође је задржао најбољу поставу па ће против Украјине играти: Алиса Марић-Катерина Лахно, Наташа Бојковић-Наталија Жукова, Анђелија Стојановић-Ина Гапоненко и Ирина Чолушкина-Наталија Здебскаја, док ће се поново одмарати Ана Бендераћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи