Читај ми!

Спортска будућност Србије - Милица Гардашевић, атлетичарка

Скоком од шест метара и 46 сантиметара ова осамнаестогодишња Новосађанка освојила је Првенство Европе за старије јуниоре које је крајем јула одржано у италијанском Гросету. Била је то круна успеха не само у 2017-ој, већ у целокупној јуниорској каријери Милице Гардашевић.

А да су таленат, упорност и вредан рад главни услов за постизање резултата, показала је још 2013. на Олимпијском фестивалу младих Европе одржаном у Утрехту. Била је четврт у Холандији, али и вицешампионка Балкана у Турској те године.

Две године касније осваја првенство Балкана за млађе јуниоре и заузима 6. место на Првенству света.
 
Следеће, 2016. најбоља је на дворанском првенству Србије и у јуниорској и у сениорској конкуренцији и финалисткиња Светског јуниорског шампионата.
 
Ове године, уз титулу првакиње Европе, Милица има злато са Балканских игара у дворани и на отвореном и, са прескочених 6,56 метара, најбољи европски резултат у јуниорској конкуренцији.
 
Милица је завршила гимназију "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду и на јесен уписује факултет. "Нећу да запоставим школу због атлетике", рекла је. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво