Читај ми!

Кадети Србије у борби за медаље

Кадетска стрељачка репрезентација Србије отпутовала у Осијек, где ће се током викенда такмичити на финалном турниру Европске лиге младих. За медаље ће се борити осам репрезентација, а осим Србије у конкуренцији су тимови Француске, Мађарске, Италије, Норвешке, Шведске, Хрватске и Аустрије.

Србију ће на такмичењу у Осијеку представљати екипа пушком, која се за финале пласирала освајањем друге позиције на квалификационом турниру Региона „Исток", одржаном у Новом Саду. Тим пиштољем у изједначеној борби у Новом Саду није успео да дође до места које води на завршно такмичење.

У такмичење се пласирала и Русија, која је на квалификацијама у Новом Саду заузела прву позицију, али је одустала од пута у Осијек.

У екипи с пушком која ће представљати Србију на том такмичењу су Ђорђе Савић из Стрељачког клуба "Око соколово" (Косјерић), као и Марија Коларевић и Марија Малић, чланице Стрељачке дружине Јединство (Стара Пазова) и Марија Завишић из Клуба стрељачких спортова "Полицајац" из Београда и јуниорски репрезентативац Смедерева Вељко Илић.

Српски тим с пушком изборио је учешће у финалу освајањем друге позиције на квалификационом турниру региона Исток, који је одржан у Новом Саду.

Екипе ће жребом на техничком састанку бити подељене у две групе.

После три кола по групама, у петак и суботу, првопласирани ће се у недељу у финалу борити за злато, другопласирани за бронзу.

У Европској лиги младих такмиче се стрелци од 14 до 18 година у мешовитим екипама. У сваком мечу репрезентација пријављује по три стрелца. Свако има директног ривала у противничком тиму. Гађају  четири серије по десет дијабола. Такмичар (такмичарка)  са више погођених кругова у серији добија два поена. За исти резултат следује им по поен.  Укупан резултат у мечу одређује се збиром поена из сва три појединачна дуела. Дакле, највећа могућа победа је 24:0, нерешен резултат је 12:12.

Србија је 2009. године освојила злато у Европској лиги младих ваздушном пушком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво