Преминуо Зоран Стојиљковић

Српско стрељаштво остало је без изузетног стручњака, селектора репрезентација Југославије и Србије Зорана Стојиљковића који је преминуо после дуже болести у Нишу у 66. години, саопштио је данас Стрељачки савез.

Рођени Нишлија, стрељаштвом је почео да се бави као јуниор у Стрељачком клубу "Ниш 1881" коме је као стрелац на националном програму (серијска и војничка пушка), генерални секретар и тренер остао веран до краја живота. 

Посебан траг оставио је на стручном плану и под његовим руководством клуб "Ниш 1881" је израстао у изузетан колектив у југословенским оквирима и поред лоших услова за рад и тренинге.

Из његове стрељачке школе изашла је једна од најбољих српских такмичарки пушком Лидија Михајловић, европска вицешампионка и учесница Олимпијских игара 1992. и 2008, као и Манојло Кеча, Новица Симић, Марко Живић, Катарина Бојана Бисерчић и Милена Николић.

Зоран Стојиљковић је био члан стручних штабова репрезентација на бројним такмичењима у селекторским мандатима Бранислава Лончара и Горана Максимовића, да би селекторску дужност преузео 2006. Пре тога, био је в.д. селектор, као председник Стручне комисије ССЈ, од октобра 2005. до априла 2006.

Био је носилац националног признања за тренере. Добитник је бројних спортских и друштвених признања, између осталих и "Октобарска награде" Града Ниша 1992. као и "Златне мете" Стрељачког савеза Србије поводом прославе јубилеја 125 година стрељачког спорта у Србији 2012.

Сахрана је у четвртак, 19. октобра у 14,30 часова на нишком Новом гробљу. Опело почиње у 14 часова, а претходно ће у Нишу, у 11 часова, бити одржана комеморација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво